SAILABOUT 2001 ... LAGOS (P) naar SOUTHAMPTON

Een hele relaxte delivery-trip

Moksha De 'Moksha', de splinternieuwe Hallberg Rassy 36 van mijn Engelse zeilmaat Peter McDonald was met de Rally Portugal naar Lagos (Zuid-Portugal) gevaren en moest terug naar haar thuishaven in Southhampton, UK.
Daar hadden we heerlijk de tijd voor, 6 weken, dus we konden er een relaxte deliverytrip van maken, wetend dat we langs de Portugese kust tegen de heersende 'Portugese Noord' moesten opboksen. Maar gewoon een zeilvakantie dus, met de mogelijkheid om de Portugese havens aan te doen, die normaal gesproken buiten het bereik van een gewone vakantie liggen.

Porto Vanuit Lagos ronden we Kaap St. Vincent en via kleine plaatsjes als Sinez, Cascais, Lissabon, Nazaré, Figuira de Raz, en Leixões arriveren we in Bayona, Spanje. Best een aantal dagen goed verwaaid gelegen!
We gaan nog even de hoek om, naar La Coruna (130 mijl) met een schitterende nachttocht langs de kapen van de Noord-Spaanse kust, met uitbundig dolfijnenbezoek en twee gespotte haaien.

We liggen hier een aantal dagen verwaaird vanwege talloze stormwaarschuwingen voor Biskaje, maar uiteindelijk hebben we een redelijke oversteek (met teveel en te weinig wind :) ) en doen de 350 mijl naar Camaret in 2 1/2 dag.
Via L'Aberwrac'h, Trébeurden, Guernsey, Alderney, en Cherbourg lopen we uiteindelijk Southhampton aan, waar we in de hele chique Royal Yacht Club dispensatie krijgen en bij wijze van hoge uitzondering met een groot bord Fish & Chips op schoot naar de voetbalfinale mogen kijken!

Portugal


Figuira

Langs de Portugese kust liggen een aantal beruchte kapen: wind en zee kunnen totaal verschillend zijn bij het ronden daarvan.

Cascais

Cascais, grote moderne marina en goede uitvalsbasis voor bezoekjes aan Lissabon en de Sintra kloosters.