Silmaril

Dit is de Silmaril (II), een Etap 39S - opvolger van de Friendship 33 waarmee we onze eerste twee SailAbout's hebben gemaakt.

Branding

Sailabout 2011 (Azoren)

Een Solotrip met tegenslagen - slecht, heel slecht weer, technische ongemakken en domme pech. Ik moest twee keer terugkeren naar Falmouth (UK).

Brug Rome

Sailability Nederland

Iedereen moet kunnen zeilen, ook mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking!
Via Stichting Sailability Nederland probeer ik daaraan een steentje bij te dragen.

Tij problemen

Lessons Learned

Een verzameling Tips & Trucs, gebaseerd op de voorbereidingen van onze SailAbout's en opgedane ervaringen onderweg.

de Silmaril

Silmaril onder vol zeil

De Silmaril onder vol zeil tijdens een '200 Myls Solo' met mooi weer.

Silmaril stuurboordzijde
Voor een beschrijving van de Silmaril en haar uitrusting, zie hieronder.
Voor de geïnteresseerden is een uitgebreidere beschrijving van de techniek en aanpassingen voor solo-zeilen opgenomen.

ZEILEN & de SILMARIL

Uit de hand gelopen hobby?

Op een van de eerste foto's van Ruud zit hij in een zo'n oude zinken wasteil, vastgebonden aan de mastvoet van de 'Vrouwe Elisabeth', de Zeeuwse Hoogaars van opa en oma. De 'Vrouwe' kon niet zoveel meer, en fungeerde als moederschip, een uitvalsbasis voor de BM's van mijn ooms en tantes. Het zat er dus al vroeg in!

La Turballe Het serieuzere zeilen begon met onze Friendship 33, opvolger van de Friendship 25. Met dit schip hebben we onze eerste Sailabouts gemaakt: Engeland, Frankrijk, tot Spanje aan toe.
Een goed schip, maar toch iets te licht gebouwd voor zwaarder weer, waar we tijdens en na slecht weer op Biskaje (dik 8 BF) achterkwamen.

De investering in de Etap 39S bracht ruimte, luxe (warm water en een douche!), meer snelheid en grotere actieradius. En het gevoel van veiligheid, zeewaardigheid waarmee we de lat weer wat hoger konden leggen.

Zeilen geeft mij een gevoel van vrijheid, het helemaal weg en 'los van alles' te zijn. Dat kan in een woensdagavond-wedstrijdje of een weekend zijn - hoe druk het ook is, na een kwartier op het water ben ik alles kwijt.
Solo-vlagDat gevoel is nog sterker als je solo zeilt. Met de uitdaging dat je het echt alleen moet doen, ook als er wat fout gaat. Ik vind het leuk, en de 200 Myls Solo is voor mij de afsluiting van het seilzoen.

De 'technische' aspecten


Het 'knutselen' op en aan de boot zijn voor mij ook rustmomenten - ik ben best handig en doe vrijwel alles zelf. Als er iets fout gaat kan ik alleen naar mezelf kijken. Ik heb inmiddels wel geleerd wat echt zeevast en zeewaardig is. No cutting corners, here.

Het zeilen zelf is eigenlijk ook best 'technisch' - de trim van de zeilen, de juiste zeilvoering, die laatste halve knoop eruit peuteren, zo min mogelijk mijlen maken, zo snel of efficiënt mogelijk naar je bestemming!
Niet onbelangrijk onderdeel weer daarvan is de navigatie: de routeplanning, rekening houden met getij, de stroming en de weersvooruitzichten.

Voor mij geeft dit allemaal een extra dimensie aan het zeilen op zich, en komen verschillende zaken die ik leuk vind samen tot een geheel.

Lessons Learned

Tips & Trucs voor collega-zeilers die overwegen verder weg te gaan, gebaseerd op onze ervaringen met de voorbereidingen van onze trips - en onderweg.

Sailability Nederland

De Stichting Sailability Nederland heeft zich ten doel gesteld zeilen toegankelijk te maken voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Aangepast zeilen
En dat is gelukt. Op inmiddels acht lokaties in Nederland beschikken we over aangepaste zeilboten, deskundige begeleiders - en is het nog niet voorgekomen dat we iemand niet konden laten zeilen!

Onze Friendship 33 (Silmaril I) in La Turballe (Bretagne) tijdens onze 2e SailAbout.